Babyalarmet med användarvänlighet och säkerhet i fokus

Sara Barkevall är trebarnsmamma och VD för företaget CAPiDi som tagit fram ett babyalarm hon själv utan tvekan väljer att använda. Babyalarmet från CAPiDi utnyttjar en unik teknologi som minimerar strålning och samtidigt ger både lång räckvidd och batteritid. Dessutom är babyalarmet busenkelt att använda.

 

När Sara Barkevalls första barn var två och ett halvt fick familjen tillskott med tvillingar. Sara beskriver perioden som ganska tuff. Lite sömn, mycket stress. Dessvärre hjälptes inte situationen av alla gadgets och produkter som borde underlätta för en nybliven förälder.

Sara Barkevall är VD för företaget CAPiDi och trebarnsmamma.

– Jag var omringad av amningsscheman, blöjscheman, anteckningar och kände mig till slut superstressad av alla prestationskrav produkten ställde på mig.

Så ska det inte vara. Men Sara märkte allt oftare en rädsla från varumärken att göra en för enkel produkt.

– Allt ska ha så många funktioner som möjligt för att inte gå miste om en kund. Men det blir snarare att man stressar föräldrar med massa funktioner som man inte använder.

Sara Barkevall är VD för CAPiDi som tagit fram ett babyalarm där användarvänlighet och säkerhet istället är det enda som står i fokus. Som trebarnsmamma är babyalarmet från CAPiDi det självklara valet för henne själv.

Med hänsyn till säkerhet är det framförallt strålning som är Saras oro.

– Man säger ofta att strålning från mobiler och wifi inte är så farligt men vi vet ju faktiskt inte så mycket om det än. Vi är den första generationen som utsätts för det här. Dessutom är barn särskild känsliga under den biologiska utvecklingen och absorberar mer strålning än vuxna. Så om man tänker sig ett babyalarm som man ju ställer nära huvudet på barnet så vill man gärna välja den minsta möjliga risken för skadlighet kopplat till strålning.

CAPiDi har utvecklat en unik teknologi för att överföra röststyrd data. Kretskortet eller chipet är en kombination av flera olika komponenter och resultatet är tre egenskaper som få andra babyalarm kan skryta med: låg strålning, lång räckvidd och lång batteritid.

– Vårt babyalarm avger mellan tre till tio milliWatt elektromagnetisk strålning men strålar enbart när bebisen låter, annars ligger strålningen på noll. Många andra babyalarm däremot strålar mellan 25 till 500 milliWatt och ligger ofta i ett standby-läge där det strålar hela tiden, förklarar Sara Barkevall och fortsätter:

– Tyvärr ser jag att problemet med strålning inte får tillräckligt med uppmärksamhet. Men när en förälder får valet framför sig, då finns det ingen som tvekar på att välja det alarm som strålar minst. Dessutom ger vårt babyalarm bättre räckvidd och batteritid. Presenterar man det för föräldrar så är det ett väldigt lätt val.

Färre funktioner betyder inte att babyalarmet är mindre användbart förklarar Sara. I själva verket är babyalarm som måste kopplas upp till wi-fi eller kräver anslutning till vägguttag ofta både svårare att använda men också mycket mer begränsade i sitt användningsområde. Sara vill gärna kunna använda det smidiga babyalarmet från CAPiDi när hennes barn till exempel sover i barnvagnen ute i trädgården. Den långa räckvidden ser dessutom till att alarmet fungerar på alla tre våningar i hennes hus.

– Jag förstår föräldrar som vill ha många olika funktioner där man till exempel kan tala till barnet om det vaknar, men ibland stirrar man sig blind på många olika funktioner. Vi har valt att istället skala ner funktioner så att det också blir busenkelt att använda även för andra, till exempel mormor och morfar.

– I slutändan är det trots allt att meddela när ditt barn vaknat det enda ditt babyalarm egentligen behöver göra, avslutar Sara.

 

Comments (11)
 1. Frida Rineborg skriver:

  Hej,

  Är på storken i Kungsbacka och har vår babyvakt som vi behöver reklamera. De säger här att er telefontid är slut.
  Vi är beroende av vår babyvakt dagligen då vi har 3 våningar. Hur gör vi reklamationen till er?
  Telefon 0708-577210
  Hälsningar Frida

  1. Anna skriver:

   Hej Frida,
   Jag hoppas det löst sig för dig, annars är du välkommen att kontakta oss på support@capidi.com så hjälper vi dig så fort vi kan.

   Med vänliga hälsningar,
   Anna

 2. Josefin skriver:

  Köpte en Capidi babyvakt förra veckan.
  Men ska verkligen laddaren låta när man satt in den i uttget? Det är som ett svagt tinnitus ljud. Känner mig orolig att den kan vara dålig o kanske börja brinna om detta är nått som är fel?

  1. Anna skriver:

   Hej Josefin, skriv ett mail till support@capidi.com så hjälper vi dig. Men det är inget fel på produkten, men vissa låter mer än andra och vi byter självklart ut den. Mvh Anna

 3. Lindy Johansson skriver:

  Hej! Vi har er produkt hemma och är mycket nöjda med den, jag har läst en del om den och på vissa sidor står det att man ska kunna använda den som andningslarm, min fråga är då hur?
  Känner den om barnet slutar andas?
  Vi har enbart använt den i det syftet att höra om vår son vaknar men kan man även använda den som andningslarm så hade det varor toppen!

  1. Anna skriver:

   Hej Lindy, CAPiDi babyalarm är inget andningslarm, hört flera säga detta och vi vet inte vart informationen kommer ifrån, men det stämmer alltså inte. Detta är ett verktyg för att höra om ditt barn vaknat. 🙂 Mvh Anna

 4. Daniel Fernström skriver:

  Våra enheter hittar plötsligt inte varandra. Vad ska vi göra?

  1. Anna skriver:

   Hej Daniel, det finns beskrivning på FAQ, gå in på denna länken https://capidi.com/f-a-q/ så ser du både beskrivning och video på hur du ska para ihop dina enheter igen.
   Och löser inte det sig? Då kontaktar du oss på support@capidi.com och beskriver ditt problem så svarar vi dig så fort vi kan.

   1. Daniel Fernström skriver:

    Hej. Tack för snabbt svar. Nu funkar det igen.

 5. Pernilla Nylund skriver:

  Hej!
  Jag undrar om ljudet verkligen ska vara så lågt att det knappt hörs på max volym och med max inställd mikrofonkänslighet? Jag var tvungen att hålla den mot örat och ändå hade jag svårt att avgöra om min bebis var vaken eller inte, något jag definitivt kan höra med vår babyvakt från philips avent. Jag har precis köpt er babyvakt, provat den vid tre tillfällen idag och är såklart besviken. Vi behövde en mobil babyvakt som går att lägga i vagnen och jag valde capidi då jag endast läst positiva recensioner om er produkt. Med såhär låg volym vågar jag inte lita på att jag hör henne genom babyvakten, och produkten förlorar då sitt syfte.

  1. Anna skriver:

   Hej Pernilla
   Det kan vara så att ljudkänsligheten på babyenheten står på lägsta och att ni måste höja den så den uppfattar ljuden snabbare.
   Annars är du välkommen att höra av dig på support@capidi.com så hjälper vi dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

COPYRIGHT 2018 CAPiDi AB.

Select your currency